Wokken is een topidee wanneer je weinig tijd hebt en toch een volledige maaltijd wil klaarmaken. Door alles snel op hoog vuur te roerbakken, blijft er veel smaak en structuur intact. Het is een bereidingswijze waar je werkelijk alle kanten mee op kan, al houdt Piet Huysentruyt het graag simpel in dit oosters getinte recept.
Breng de rijst aan de kook in lichtgezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
Klop ondertussen de eieren los. Kruid met een beetje peper en zout. Bak in een pan met antikleeflaag, versnijd daarna in stukken.
Verhit een ruime pan of wok. Roerbak de scampi met de groentjes (peulen, sojascheuten, paprika en lente-ui) kort maar krachtig.
Blus met de sojasaus. Voeg de rijst en het versneden ei toe aan de wok. Roer nogmaals, laat nog even aanbakken en kruid desgewenst bij met peper en/of zout.
Versier net voor het opdienen met wat peterselie. Smakelijk!