Fettucinne met garnalen in een tomaat-venkelsaus en ricotta
Een lekkere pasta gaat er altijd in. Het fijnste aan pastabereidingen is dat je steeds weer alle kanten uit kan. In dit simpele recept worden lekkere garnalen gecombineerd met de fijne smaak van venkel. Wat romige ricotta zorgt voor een smeuïg resultaat dat absoluut het proberen waard is.
Gaar de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Verwijder ondertussen het groen, het voetje en eventuele vuile plekjes van de venkelknollen. Snijd vervolgens in dunne reepjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit de fijngesnipperde sjalot met de geplette look. Voeg, eenmaal glazig, de reepjes venkel en het venkelzaad toe. Bak een handvol minuutjes en roer goed.
Blus met de witte wijn en laat de alcohol even verdampen. Voeg de tomatenringen toe en laat even warmen. Roer er dan de ricotta onder en verlaag het vuur.
Voeg de rauwe (indien diepvries: en volledig ontdooide) garnalen toe. Kruid royaal met peper en zout en laat alles even warmen.
Giet de pasta af en roer onder saus. Serveer de pasta met enkele grofgesneden muntblaadjes. Smakelijk!