VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)
Hoewel het weer frisser en natter wordt, zijn er ook pluspunten aan de herfst. Denk aan dekentjes, warme drankjes, stoofpotjes en wild. Vooral die laatste twee gaan uitstekend samen, weet Colruyt. In dit toffe en heel makkelijke recept komt het beste van de herfst samen tot een pot culinair geluk!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1,5uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1,5uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een scheut olijfolie in een ruime stoofpot. Schroei de stukjes everzwijn aan op hoog vuur.
  2. Voeg de gesnipperde ui, stukjes knoflook, blaadjes laurier en het takje rozemarijn toe. Roer goed, laat even stoven en kruid royaal met peper en zout.
  3. Overgiet met de rode wijn en wildfond. Roer alle aanbaksels los en breng aan de kook. Laat één uur afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Versnijd ondertussen de pompoen en aardappelen in hapklare blokjes. Voeg na het uurtje stoven toe en laat nog 20 minuutjes zachtjes verder garen.
  5. Roer er net voor het opdienen de verse spinazie (die hoeft slechts te slinken en moet nog mooi groen zijn) en pompoenpitten onder. Werk af met peper en zout. Smakelijk!
Notities

Zoals elk gerecht met gestoofd vlees, wordt dit stoofpotje nog lekkerder wanneer je het een dag op voorhand maakt. Laat het vlees na een uur stoven terug afkoelen en bewaar op een koele plek. Warm de dag nadien terug zachtjes op en gaar dan pas de stukjes pompoen en aardappel. Nog lekkerder én amper werk wanneer je dit gerecht voor bezoek klaarmaakt.