VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
Entrecote met Parmezaansaus en penne
Een lekker biefstukje combineren we vaak met frietjes. Niets mis mee, maar een originelere aanpak kan ook eens smaken. In dit recept tilt de romige saus het sappige vlees naar een hoger niveau. Een ideale maaltijd om op een gewone weekdag zonder al te veel moeite lekker én verrassend te koken.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid voldoende met peper en zout. Verwarm de oven op 100°.
  2. Breng de pasta aan de kook in gezouten water en gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Smelt een flinke klont boter in een hete braadpan. Schroei de entrecote langs elke kant goed aan.
  4. Haal het vlees tijdig uit de pan (schroeien volstaat) en leg in een ovenschaal. Schik er de plakjes kruidenboter op en laat nog 20 minuutjes rusten in de warme oven (100°).
  5. Voeg indien nodig een beetje verse boter aan de hete pan toe en fruit de gesnipperde sjalot met de geplette look. Voeg ook de peperbolletjes toe en verlaag het vuur.
  6. Blus met een flinke scheut whisky/cognac en roer alle aanbaksels los. Flambeer of laat de alcohol voldoende verdampen.
  7. Voeg de room roe met de takjes tijm. Laat op een zacht vuur inkoken.
  8. Werk de saus af met de geraspte Parmezaan (voeg eventueel meer toe indien de kaas sterker mag doorsmaken), gesnipperde peterselie en diepvrieserwtjes. Laat nog even warmen zodat de erwtjes warmen maar knapperig blijven.
  9. Giet de pasta af en laat uitlekken. Versnijd de entrecote in sneetjes en schik ze over de pasta. Lepel er de saus over en bestrooi eventueel met nog wat Parmezaanschilfers en/of peterselie. Smakelijk!