Een sappige eendenfilet op het menu zetten is een uitstekend plan. Het vlees heeft een volle en markante smaak die heerlijk past bij Franse en mediterraanse bereidingen. De kookploeg van Colruyt toont in dit recept perfect aan hoe veelzijdig en eenvoudig eend kan zijn: met een romig sausje en lekkere gestoofde paprikareepjes maak je een lekker en origineel avondmaal klaar dat past op een gewone, doordeweekse dag.
Stoof het gesnipperde teentje knoflook aan in een scheutje olijfolie in een ruime/hoge pan.
Voeg de paprikareepjes toe en laat zo’n 20 minuutjes sudderen op een zacht vuur. Voeg tijdig wat water toe indien de reepjes zouden beginnen aanbakken.
Verhit ondertussen een braadpan en schroei de eendenborst op de velkant. Laat dan een tiental minuten bakken op een matig vuur. Giet het vet regelmatig weg.
Draai de eendeborst(en) om en laat nog een zestal minuten bakken op de vleeskant. Let er alleszins op dat het vlees mals en rosé blijft. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en houd warm.
Roer de aanbaksels in de pan los met de kalfsfond. Voeg de room en paprikatapenade toe. Laat inkoken tot een smeuïg sausje, kruid naar wens met peper en zout.
Snijd de gebakken eendenborst(en) in dikke plakken. Serveer met de gestoofde paprikareepjes, een flinke lepel saus en pasta, gebakken aardappelen of kroketjes. Smakelijk!