VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Courgette carbonara
Een authentieke spaghetti carbonara kan je niet echt gezond noemen. Deze pastabereiding zou dan ook bedacht geweest zijn door arbeiders die een snelle en bovenal stevige hap nodig hadden. Dit recept lost dat probleem grotendeels op door de smeuïge pasta in gegrilde courgettes te serveren. Origineel, mooi op je bord en niet moeilijk!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°. Halveer de courgettes en lepel de zaadlijsten weg.
  2. Schik de gehalveerde courgettes op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
  3. Laat de courgettes 20 minuten bakken, tot ze gaar zijn maar nog een beetje beet hebben.
  4. Bak ondertussen de stukjes pancetta aan in een pan. Voeg op het einde het geplette teentje look toe. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Gaar de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  6. Klop de eieren met de room en gemalen kaas tot een smeuïg mengsel. Kruid met flink wat peper, zout hoeft normaliter niet (de kazen bevat voldoende).
  7. Giet de gegaarde pasta af, bewaar een deel van het kookvocht.
  8. Roer het mengsel van ei en room samen met de stukjes pancetta en wat gesnipperde peterselie meteen door de spaghetti. Voeg eventueel wat kookvocht toe om losser te maken.
  9. Serveer de spaghetti carbonara in de gebakken courgettes. Werk net voor het opdienen af met nog wat zwarte peper en peterselie. Smakelijk!