VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (5 votes cast)
Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)
Dit recept is een echte klassieker. Het is een mooi voorbeeld van fusion en wereldkeuken, het ontstond immers toen de Britse kolonisatoren de Indische keuken leerden kennen. Er bestaan heel wat verhalen over de oorsprong van het gerecht, net zoals er heel wat varianten en eigen recepten bestaan. Sandra Bekkari houdt het traditioneel: de basis blijft stukjes gemarineerde kip in een smeuïge getomateerde saus. Heerlijk!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Gemarineerde kip
Tikka Masala-saus
Instructies
  1. Meng de stukken kip met de yoghurt en currypasta. Breng op smaak met voldoende zwarte peper, kurkuma, zout en limoensap. Laat minstens een half uur marineren. Idealiter kan het vlees enkele uren marineren.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een diepe, brede pan. Fruit de gesnipperde uien en bak de gemarineerde stukken kip kort aan.
  3. Haal de stukken kip uit de pan. Fruit nu de stukjes puntpaprika met de chilipeper en look.
  4. Blus met de kokosmelk en roer er de tomatenblokjes onder. Voeg ook de kippenblokjes opnieuw toe.
  5. Kruid het stoofpotje met de geraspte gember, komijn- en korianderpoeder naar smaak. Breng aan de kook, zonder deksel, en laat 20 minuutjes sudderen.
  6. Voeg 10 minuutjes voor opdienen de spinazie toe. Werk af met enkele verse korianderblaadjes en kruid indien nodig af met zout. Serveer met rijst en eventueel een frisse yoghurt-koriandertopping. Smakelijk!