VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Chicken fajita
Chicken fajitas is een op en top Mexicaanse gerecht dat je heerlijk kan aanpassen en uitbreiden naar wens. Behalve kruidig gebakken reepjes vlees (vandaar de naam ‘fajita’), is de rest van vulling helemaal zelf te bepalen. Ontdek in dit recept hoe je perfecte kipreepjes klaarmaakt, vul aan met lekker veel klassieke Tex-Mex ingrediënten en deze snelle hap wordt een absolute fiesta!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 1uur
Instructies
  1. Versnijd de kipfilets in reepjes. Doe ze in een mengkom.
  2. Snipper de rode ui, knoflook en chilipeper extra fijn. Voeg toe aan de kipreepjes. Liever niet te pikant? Verwijder dan de zaadjes van de chilipeper.
  3. Breng het vlees verder op smaak met flink wat gerookt paprikapoeder, gedroogde oregano, een snuifje komijn en voldoende zout.
  4. Overgiet met enkele eetlepels olijfolie en roer goed om. Laat minstens één uur, bij voorkeur een dag, marineren op een koele plaats.
  5. Verhit een ruime bakpan. Bak het vlees al roerend kort maar krachtig aan.
  6. Serveer het vlees op tortilla’s, vul naar wens aan met extra ingrediënten en vouw dicht. Smakelijk!
Notities

De vulling kan je op allerlei manieren aanpakken, het spreekt echter voor zich dat de typische Mexicaanse aanpak het meest aan te raden is: guacamole, salsa, avocado, maïs, rode ui, gebakken paprikareepjes (kan je ook samen met de kip bakken), zure room, geraspte cheddar, koriander, jalapeños, sla,…